Fundació Desenvolupament Comunitari
Inici
Desenvolupament Comunitari
Qui està en línia?
Hi ha 3 convidats en línia
Visitants: 2599338
SIGNATURA DE CONVENI DE COL.LABORACIÓ

Els darrers dies de desembre la Fundació DC, i en la seva seu de La Fàbrica del Sol de la Barceloneta,  a través del seu president Carles Riera,  va signar un conveni de col.laboració amb la Cooperativa DC, representada per la seva presidenta Mercè Zegrí, i l'associació GK4D, representada pel seu president Ibrahim Abbas, per impulsar diverses activitats de promoció del bàsquet social en barris diversos de Barcelona i altres ciutats i pobles del país.

dscf6199web.gif

Llegir-ho tot...
 
ELS DIJOUS A LA FÀBRICA DEL SOL

Es van organitzar dues taules rodones de debat i reflexió en el cicle ELS DIJOUS A LA FÀBRICA DEL SOL els passats dies 11 i 18 de desembre.

La primera, dedicada al concepte d'SMART City, els seus continguts  reals, la seva utilització com a màrqueting per vendre ciutat de Barcelona i promocionar-la com ciutat on es pot comprar i vendre de tot, sobretot espais, i mercaderies molt diverses..., contrastant amb les potencialitats del concepte i de llurs continguts respecte a la millora de les persones i d'aquelles classes socials que especialment es veuen afectades per l'atur i la precarietat. Cal defugir el concepte-marca comercial, i centrar-se en les potencialitats per desenvolupar habilitats i capacitats en la utilització de les noves tecnologies a partir dels programaris lliures (tipus linnux i altres) que en aquests moments es poden posar a l'abast de molta gent, caldrà però desenvolupar (especialment entre les generacions més joves) aquestes habilitats i posar-les al servei de tothom per fer una ciutat veritablement inclusiva, i no reforçar la marca Barcelona com a marca turística de consum massiu que molts cops s'oblida dels seus ciutadans i veïns en els barris més populars i més precaritzats.  Així també, la idea d'SMART fa referència a les possibilitats que ofereix una bona gestió de la sostenibilitat energètica i la seva aplicació a l'estalvi energètic familiar, comunitari, i evidentment públic.

dscf6200web.gif

Llegir-ho tot...
 
SEMINARI SOBRE LA CONSTRUCCIÓ A MEDELLÍN D’UNA ESCOLA ITINERANT DE PAU I MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

Els dies 3 i 4 de desembre vam tenir l’oportunitat de rebre a La Fàbrica del Sol,  a La Barceloneta,  seu de Fundació DC, la Luz Amparo Sànchez de l’associació Corporación Región de Medellín. Al llarg d’una setmana es van realitzar diverses activitats a Barcelona i l’Hospitalet aprofitant aquesta visita.
Després de gairebé tres anys i mig, la Fundació DC treballa conjuntament amb aquesta entitat colombiana, amb la col.laboració del Programa Barcelona Solidària de l’Ajuntament de Barcelona i la Secretaría de la Mujer de la Alcaldía de Medellín, en la constitució d’una escola itinerant per difondre la cultura de pau i formar mediadors i mediadores comunitaris que puguin treballar als seus barris i comunes, i d’aquesta manera contribuir a la millora de la qualitat de vida en llurs contextos.

medellin_taula_rodona.png

 

Llegir-ho tot...
 
ELS DIJOUS A LA FÀBRICA


Tornem amb els cicles de xerrades, conferències i taules rodones a La Fàbrica del Sol. Ara, els companys de Cooperativa DC ens presenten ELS DIJOUS A LA FÀBRICA, amb dues noves activitats....

flyer-desembre14-web.gif

Llegir-ho tot...
 
Presentació del llibre "Mediación y conflictos urbanos"

L'autora del llibre "Mediación y conflictos urbanos. Análisis de experiencias de mediación en espacios públicos con jóvenes, comunidades de vecinos y comercios" el presenterà el dijous vinent 9 d'octubre a les 19h, a l'ESPAI CONTRABANDOS, c/Arc de Sant Cristòfol, 11-23 (al costat del Forat de la Vergonya/Plaça Pou de la Figuera)

Debat posterior amb la participació del públic assistent sobre el dret a la ciutat i a l'espai públic, comú i compartit. Hi assistiran i parlaran persones que participaren activament en el moviment reivindicatiu del Forat de la Vergonya.

presentacio_llibre_merce_contrabandos.jpg

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

Resultats 1 - 5 de 32