El projecte, “Barcelona, aula a cel obert” és una altra mirada sobre la ciutat i les seves dinàmiques. Una ruta que mostra una Barcelona reivindicativa, que lluita pels drets dels ciutadans i ciutadanes, que mira endavant amb un esperit obert i acollidor.

Un recorregut per la ciutat que dóna a conèixer aquells fets històrics i emblemàtics de la lluita pel drets de les persones amb diversitat funcional, perquè les accions i els canvis aconseguits pel moviment associatiu de persones amb discapacitat a Barcelona, són també part del patrimoni de la ciutadania i cal que els coneguem, els valorem i els donem la importància que tenen en l’esdevenir de la nostra ciutat.

La Fundació Desenvolupament Comunitari ha contribuït al desenvolupament de la ciutat de Barcelona amb iniciatives, projectes i serveis en polítiques socials, des del treball en els barris, en la construcció de xarxes, en l’accessibilitat del nostre espai públic, promovent ocupació per a les persones amb diversitat funcional i la inclusió de persones d’altres llocs del món, ocupant-nos de les persones més vulnerables i amb la col·laboració i cooperació d’altres entitats.

Barcelona ens ha permès conèixer-la des dels seus costats més humans i ara volem explicar-la també des d’aquesta mirada. En la història recent per la lluita pels drets de les persones amb diversitat funcional, trobem molts esdeveniments que per la seva transcendència s’han convertit en moments clau, els anomenem “fites”. Aquesta ruta pretén donar a conèixer algun d’aquests moments històrics.

Objectius

  • Donar visibilitat a les aportacions que han fet les entitats i persones amb diversitat funcional en la construcció d’una Barcelona accessible admirada per tot el món.
  • Posar en valor Barcelona com a font d’aprenentatge. Evidenciar com la ciutat, a qui sap afinar la mirada, mostra de quina manera és la vida dels seus pobladors i com i perquè ha esdevingut així.
  • Conèixer el passat per a entendre el present i projectar el futur. Difondre els fets més significatius en la lluita i conquesta de drets de les persones amb discapacitats a la ciutat de Barcelona, a través de les organitzacions que les han protagonitzat, però també, dels espais i els edificis on van tenir lloc.
  • Creure en la inclusivitat. Sensibilitzar als participants i donar eines per a l’apropament i la inclusió social de les persones amb discapacitats

La ruta vol donar visibilitat a les aportacions que han fet les entitats i persones amb diversitat funcional en la construcció d’una Barcelona accessible admirada per tot el món i sensibilitzar a la població en general per  continuar lluitant per la inclusió de la diversitat humana a la nostra societat.

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad