skip to Main Content
93 268 04 77 info@fdc.cat
GUIA D’ACCESSIBILITAT PER L’ORGANITZACIÓ D’ACTIVITATS PUBLIQUES A RUBÍ

GUIA D’ACCESSIBILITAT PER L’ORGANITZACIÓ D’ACTIVITATS PUBLIQUES A RUBÍ

Hem col·laborat amb diferents àrees i departaments de l’Ajuntament de Rubí per tal d’elaborar una Guia per a l’Accessibilitat que permeti avaluar i millorar els aspectes que garanteixen que les activitats públiques organitzades o autoritzades per l’Ajuntament són inclusives i promouen la participació de totes les persones en termes d’equitat. 

La guia s’ha elaborat  com a un procés participatiu on també són convidades les organitzacions i entitats de i per a col·lectius de persones  que corren el risc de veure’s excloses dels actes públics o de tenir dificultats afegides per a participar-hi

Aquesta participació ha estat dinamitzada per l’equip de la Fundació que compte amb aportacions d’experts en accessibilitat física, comunicativa  i cognitiva.

Com a resultat d’aquest procés s’ha elaborat una guia i materials que facilitaran a  les  persones, serveis, equips o comissions responsables de la planificació, programació i realització d’activitats públiques, tinguin en compte tot allò que és important per a fer-les inclusives o, el que és el mateix, que tothom pugui participant amb autonomia i comoditat. 

Totes les persones tenim capacitats. El nivell de desenvolupament de les nostres capacitats depèn de molts factors, alguns biològics i de l’edat, altres culturals, de la formació i les experiències. Un acte és accessible i inclusiu quan s’han pres totes les mesures per a que qualsevol persona pugui participar sense grans diferències, sigui quin sigui el nivell de les seves capacitats, habilitats i coneixements, i té previst fer les adaptacions raonables que alguna de les persones participants pugui requerir. 

En aquesta guia s’ha previst la perspectiva de gènere L’accessibilitat és transversal afecta tant a homes com a dones. Tot i amb això, hem pogut comprovar com són especialment les dones qui es poden veure afectades per fets com els abusos sexuals en actes festius o multitudinaris. També cal promoure el llenguatge respectuós amb totes les diversitats. Aquests són elements que s’han tingut específicament en compte en els debats i proposicions.

Vàrem preveure 3 fases: 1- Recollida d’informació, opinions i suggeriments, 2- Propostes i debat i 3- Materials de suport a la promoció de l’Accessibilitat i de la inclusivitat dels actes públics.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top